Folkungaland är ett samarbete med kommuner i Östergötland som har gått samman för att verka för ett bättre jordbruk. I egenskap av att vara ett EU-projekt finns det också ekonomiska resurser att hämta för den som vill finansiera sitt projekt. Det betyder att mindre företag kan göra verklighet av sina drömmar genom att få pengar. För att nå dit krävs det dock att du gör en genomtänkt ansökan som tydligt visar vad du ska ha ditt ekonomiska tillskott till. Om du gör en bra ansökan ökar du dina chanser till beviljat anslag. Här är några enkla steg för att skicka in till ansökan till Folkungaland.

Tractor working on the field with young plants in sunlight

Innan du gör en formell ansökan kan det vara bra att diskutera dina tankar med någon representant vid Folkungaland. Det gör att du minskar dina risker att få avslag på din ansökan direkt. Ofta är det nämligen endast via direktkontakt och öppen diskussion som du kan göra din idé rättvisa. Kanske leder det också till värdefulla förslag från andra som förbättrar din projektidé. Folkungaland tar gärna emot dig för ett samtal för att du ska kunna presentera dina tankar och se om det finns något som kan göras bättre. Eftersom du också etablerar en personlig kontakt med någon på organisationen ökar dina chanser att få din ansökan beviljad senare.

Därefter gäller det att påbörja ansökan mer formellt. Du kan skicka in din ansökan direkt på Jordbruksverkets hemsida vilket underlättar det administrativa arbetet. Du slipper nämligen krångla med fysiska utskrifter och papperskopior. Istället fyller du enkelt i ansökan elektroniskt. För att din ansökan ska bli godkänd krävs det att du inkluderar vissa dokument. Du kan hitta en uttömmande checklista på Folkungalands hemsida, men det viktiga är att du visar att du har en fullständig projektplan. Därför borde du lägga mycket tid på att få fram en fullständig budget samt visa att ditt företag har en sund ekonomisk grund att stå på.

När du väl skickat in din ansökan är det bara att vänta på besked. I sista hand är det Jordbruksverket som fastställer beslutet och som avgör om du kan få dina pengar från Folkungaland. När de sedan betalas ut är det upp till dig att visa att du spenderar dem i enlighet med din projektplan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *