Kommunen är egentligen som vilket företag som helst och för att själva organisationen ska fungera krävs det att alla vet vad de ska göra. Med hjälp av en verksamhetsplanering kan man få bättre kontroll över organisationen och på så vis kan även stad och landsbygd i kommunen gynnas.

Rörigt i kommunhuset? Verksamhetsplanering kan åtgärda det

Gemensamt för företag, kommuner och organisationer, är att de behöver organiseras på rätt sätt för att fungera, annars är det lätt hänt att saker och ting blir röriga. Att ha ordning och reda är viktigt både för trivseln, men framförallt för själva effektiviteten i arbetet. Därför är det viktigt att man vidtar åtgärder för att se till så att man har en välfungerande arbetsmiljö, oavsett om man arbetar på kommunen eller i ett privatägt företag. Det kan man bland annat göra genom att:

  • Hålla ordning och reda i fikarummet.

Det blir snabbt och lätt stökigt och grisigt i fikarummet. Fikarummet är oftast platsen där man ska få lite avkoppling, njuta av en kopp kaffe och prata lite skit med kollegorna. Därför är det viktigt att fikarummet är en trivsam plats. Se därför till att hålla fikarummet rent och fräscht.

  • Ordna med en verksamhetsplanering.

En verksamhetsplanering är precis vad det låter som, en planering för verksamheten. En sådan behövs när det är lite smått kaotiskt på arbetsplatsen och när företaget eller organisationen inte uppnår de mål som finns. Med en verksamhetsplanering får man bättre koll på vad som behöver göras.

  • Möblera om.

Att det känns rörigt på arbetsplatsen kan bero på en sådan enkel sak som att fel sak är på fel plats. Kanske står kopiatorn på ett dumt ställe, vilket skapar onödigt mycket kaos? Eller så kanske kontorslandskapet är alldeles för högljutt. Oavsett vad problemet med möbleringen är, gör man rätt i att åtgärda det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *