Hitta lugnet vid en sjö

Hitta lugnet vid en sjö
Funderar du också på att kliva av ekorrhjulet som så många av oss hamnar i? Det är inte enkelt att bolla jobb, familj och fritid, speciellt inte i storstäderna. Längtar du helt enkelt efter ett lite lugnare liv i lägre tempo? Du är inte ensam. På senare år har fler och fler börjar ifrågasätta livet i stan och istället vänt blickarna mot landsbygden. Bland annat lockar billigare boende och mer fritid. Men blir det inte isolerat? Det behöver inte vara så. Folkungaland är en ideell förening som jobbar för en levande landsbygd i Östergötland. Här finns en dynamisk och spännande region med bra arbetsmöjligheter, korta avstånd till de större städerna i Sverige, men också många välmående landsbygdsorter som erbjuder precis den livskvalitet som många letar efter idag.

Men även om drömmen om landet lever kan det finnas en oro över att hitta ett jobb som motsvarar ens kvalifikationer och önskemål, om det ens finns jobb? Det här är ofta en obefogad oro. I de kommuner som omfattas av Folkungaland finns utmärkta möjligheter att hitta intressanta arbeten, oberoende av erfarenheter och utbildningsbakgrund. Dessutom är avstånden i regionen relativt korta och det går oftast utmärkt att pendla, antingen med den väl utbyggda lokaltrafiken eller med egen bil. Exempel på stora arbetsgivare är kommunerna och landstinget, Linköpings universitet, samt stora företag som SAAB och Siemens. Dessutom finns en stark företagaranda i regionen och det finns många små och medelstora företag som är på jakt efter personal att rekrytera inom många olika områden. Linköpings universitet, med campus både i Norrköping och Linköping, är en dynamisk motor för hela regionen och erbjuder både intressanta utbildningar, arbetstillfällen och företagsetableringar. Jordbrukssektorn är en annan expanderande bransch i regionen. För att överblicka de jobbmöjligheter som finns är det enklast att gå via jobbsajter på nätet. du hittar lediga jobb på Netjobs, där det också är enkelt att filtrera fram de jobb som just du är intresserad av.

Livskvalitet och utveckling

Fotbollsträning för de minsta
Att flytta kan vara ett stort steg. Det är många bitar som ska falla på plats. Jobb är en av dem. Men även boende, fritid och barnens skola och aktiviteter ska fungera. På landsbygden i Östergötland finns stora möjligheter att hitta ett hållbart liv där arbete och fritid är i balans. Boende är generellt billigare än i de större städerna i Sverige och möjligheterna för barn till en trygg skolgång är stora. Många av de mindre orterna och byarna i trakten arbetar aktivt med att hålla landsbygden levande och på att skapa sammanhållning mellan de boende, oberoende av de är nyinflyttade eller har bott i byn i generationer. Med sitt utmärkta läge mitt i Sverige finns möjligheten att enkelt ta sig till de större städerna med tåg. Avstånden är helt enkelt korta på många olika sätt. på Folkungalands hemsida kan du få reda på mer information om projektet och möjligheterna i regionen. Här kan den som är intresserad av jordbruk dessutom få reda på vilka möjligheter som finns för att söka bidrag. Allt för att skapa en så hållbar landsbygd som möjligt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *