Se vilda djur på Skansen

Träffa marsvin på Lill-Skansen
Besök Skansen med barnen och njut av en annorlunda dag mitt i centrala Stockholm. Har du inte varit där på många år kommer du att mötas av flera nyheter. Bland annat har Lill-Skansen byggts om och där finns nu ett fint hus med smådjur och lättillgänglig fakta om vilda djur och husdjur, såsom kaniner, marsvin och grodor. En annan nyhet på Skansen är ett kunskapscenter om Östersjön som började byggas 2016 och beräknas stå klart i början av 2019. Fokus är på Östersjön, dess känsliga ekosystem och vad som händer under havsytan. Det ligger i närheten av akvariet och kommer att rymma utställningar, laboratorium och lektionssalar. Bygget är ett samarbete mellan Skansen och BalticSea2020 med avsikt att ge ökad insikt hos allmänheten.

Djur på Skansen och i naturen

Skansen ger dig som stadsbo en möjlighet att komma våra vilda djur nära. Du får se björnar, älgar och ugglor. Med lite tur kan du även få syn på järv. Uttrarna är riktiga underhållare när de leker i vattnet. För dig som hellre ser djur i det vilda finns det oändliga möjligheter i vårt skogrika land. Kontakta gärna Friluftsfrämjandet eller Naturskyddsföreningen för att få tips om lokalföreningar som kan guida dig ut till de bästa ställena i närområdet. Vill du arbeta ute i naturen kan en  Vaccination Göteborg vara lämplig för att undvika TBE som sprids av fästingar.

Upptäck naturen nära dig

Att besöka djuren i deras naturliga miljö är oslagbart. Upplevelsen blir bättre om du har en förkunskap om djur och natur. På Skansen kan du lära dig mer om våra nordiska vilda djur, men också om tamboskap och husdjur. I det nya huset som fokuserar på livet i Östersjön kommer du att kunna lära dig mer om havets ekosystem. arbetet har pågått i två år och beräknas vara klart 2019. Tills dess hittar du information om Östersjön på nätet och biblioteket.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *