Ett projekt som är så geografiskt utspritt som Folkungaland måste naturligtvis ha en samlingspunkt av något slag, ett slags centrum för hela verksamheten, och det faller sig kanske väldigt naturligt att samlingspunkten för Folkungaland ligger i centrum för det geografiska område som de samarbetande kommunerna täcker. Folkungaland har nämligen sitt kansli i Vreta Kluster, som ligger i den nordvästra delen av Linköpings kommun.

Linköping_Municipality_in_Östergötland_County

Vreta Kluster är många saker, men kan kanske sammanfattas som en knutpunkt inte bara för Folkungaland, utan för alla som arbetar inom någon av de ”gröna” näringarna, till exempel jordbruk, skogsbruk, mat, djurhållning, energi, vattenbruk och trädgård. Tanken är att man genom att samla kreativa krafter inom dessa relaterade branscher ska kunna få fram nyskapande idéer, och att alla verksamheter som är samlade där ska kunna dra nytta av varandras erfarenheter och kompetenser. Detta sker bland annat genom den företagspark som finns på området, men också genom att man på Vreta Kluster arrangerar evenemang som seminarier och workshops, liksom affärsnätverk.

I nuläget har ungefär 30 företag och organisationer sina kontor i Vreta Kluster, varav Folkungaland är en. Vreta Kluster är en annorlunda arbetsplats på flera sätt, inte bara genom att man har mycket kontakt företagen sinsemellan. En annan viktig skillnad är till exempel att man kan också kan hyra plats åt sin fyrfota vän på den intilliggande hundgården. Det kanske dock är föga förvånande med tanke på den bransch som Vreta Kluster riktar sig till.

Det är också möjligt att bara hyra in sig på Vreta Kluster för en dag, till exempel om man ska hålla ett möte eller anordna en konferens. Det finns fyra mötessalar och konferensrum på Vreta Kluster, varav två är större hörsalar (med plats för 120 respektive 65 personer) och två är mindre mötesrum (med plats för 20 respektive 8 personer).

Även efter en dag på en sannolikt stimulerande och trevlig arbetsplats som Vreta Kluster tycker nog de flesta dock att det är skönt att komma hem och sjunka ner i sin egen soffa. Om du känner att du skulle behöva köpa en mer bekväm soffa till ditt hem för att kunna känna så, ska du gå in på Furniturebox.se. Där finns ett stort utbud av soffor för alla smaker, så att du kan hitta en som passar just dig, och sedan alltid kan känna att det är skönt att komma hem.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *