Tänk vad härligt att kunna vakna upp med skogen runt hörnet. Morgondaggen som ligger som ett mjukt täcke på trädens alla löv. En nyvaken fågels trevande sång någonstans i fjärran. Här är man långt från storstadens sus och brus. Låter det som en dröm for god för att vara sann?

För dem som bor i kommunen Folkungaland är detta en verklighet. För kostnaden av en lägenhet i Stockholm får du här gott om plats och bre ut dig på. För en rimlig peng får du rikligt med mark och ett rejält tilltaget hus som du och din familj kommer stortrivas i.

Ett liv på landet erbjuder många möjligheter. Kanske en av er kommer välja att arbeta på gården, med djur, lantbruk och allt vad det innebär. Varför inte köpa en gård med en alldeles egen snickarbod där man kan stå och fixa? Eller varför inte en stor lada som kan fyllas med veteranbilar, om det är ditåt ens intresse lutar. Fördelarna med att bo på landet är många. Här är en bra lista som lär övertyga dig om du inte redan är det.

En bonus för med att bo på landet är att man får en god anledning till att köpa en bra och bekväm bil. Tänk vad kul ni kommer ha när ni ska välja en. Den måste klara alla årstider och kommer således behöva vara redig. I synnerhet om det finns planer på djurhållning. Glöm inte dragkroken!

Det finns dessutom mycket som tyder på att det är mer hälsosamt att bo på landsbygden än i stadsmiljö. Flera mycket tillförlitliga källor hävdar detta och således är det värt att ta det på allvar.

Vad gäller ens karriär och arbetsliv finns det olika sätt att lägga upp det. Det går till exempel att pendla till staden om det är där man har sitt jobb. Fler och fler arbetar på distans vilken är en annan potentiell lösning. Många företag – i synnerhet inom IT och telekom – erbjuder detta alternativ. Dock har det fysiska kontoret förstås många fördelar som är svåra att slå. Det är lättare att göra affärer och ha effektiva möten ansikte mot ansikte. Här finns kontorshotell Stockholm som är väl värda att ta en titt på. Således kan veckopendlingen vara att föredra framför att arbeta på distans på fullt ut. Säkert går det att komma överens om en hybrid med sin arbetsgivare.

Det är värt det: tänk vad avundsjuka dina kollegor kommer vara när du ska hem – du ska ut till de öppna fälten och de djupa skogarna på landet – medan de ska hem till sina antagligen ganska trånga lägenheter. När du sedan kommer tillbaka till jobbet på måndagen, är du alldeles utvilad och frisk. Du kommer känna dig som en prins eller prinsessa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *